İçimi Dökmek İstedim Köşesi

Merhabalar biraz içimi dökmek istiyorum 23 yaşındayım çok bunaldım hayattan tat alamıyorum sebebi ise tamamen iddia bundan yaklaşık 6 yıl önce bulaştım bu iddiaya ilk üniversiteye gidişimdi para yetmiyordu arkadaşlardan da görüyordum bu iddiayı biraz para kazanırım diye başladım başlarda azar azar oynasamda her geçen gün bastığım tutar artıyordu yemeyip içmeyip iddia oynuycak derece gelmiştim ilk 3 yıl böyle elime para geçer geçmez iddiaya atarak geçti sonra bankaya borçlandım babamın hesabımdan para çalmak zorunda kaldım aldım borcumu öderim diye ama gittim onu da iddida batırdım sonra ailem öğrendi bu durumu anlattım herşeyi biraz kizdilar sonra affettiler borcumu ödediler bir daha oynamiycam dedim ama ben yine oynadım yine borçlandim her seferinde kizdilar borcumu ödediler güzel bi üniversitede güzel bir bölüm okuyordum ama üni hayatım hep iddia yüzünden parasızlıkla geçti hep sorunlarla geçti ailemle aram bozuldu arkadaşlarimla aram bozuldu en sonunda zaten okulu bıraktım son 2 yıl biraz kendimi toparladım bir daha sınava girdim başka bir bölüm kazandım ama akillanmadim yine oynamaya devam ettim ailemin gönderdiği parayı iddiada yemeye devam ettim yazın 2 ay çalışmıştım üniversite için harçlık olsun diye pazartesi okula gitcektim ama ben 1 haftada 2 aylık maaşı batırdım iddiada beş kuruş param kalmadı şimdi nasıl okula gitcem kara kara düşünüyorum ailem yine oynadığımi öğrendi parayı kaybettiğimi öğrendi demediklerini bırakmadılar babam konuşmuyor artık benimle para yok sana artık nasıl gidiyorsan okula git dedi kendimi çok kötü yalnız hissediyorum tüm arkadaşlarim sırt dönmüştü zaten bi ailem kalmıştı onlarda sırt döndü bu iddia yüzünden kaç kere bırakmayı denedim başaramadim biraz para elime geçince yine oynuyorum. çok güzel geçmesi gereken 6 7 yılımı mahvettim tüm eğitim hayatımı mahvettim ailemin güvenini mahvettim potansiyelimi mahvettim şu an bambaşka çok güzel bi hayatım olabilirdi ama ben bi bataklığa saplandım çıkamıyorum şimdi napcam hiç bilmiyorum keşke o iddiaya başladığım gün ölseydim de başlamasaydım

6 Beğeni

Resmen kendimi gördüm

2 Beğeni

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bu öyle tek başına bırakabileceğin bir illet değil. İnsanlar seni seviyorlar ve sana yardım etmek istiyorlar, ailen de elinden geleni yapmış. Bırakmak için para ile ilişkini kesmen lazım, elinde yalnızca nakit veya mobil bankacılığına erişemedigin kredi kartın olması lazım. Eline geçen parayı yakınların kontrol edecek. Şehrindeki yedam’a başvurmanı öneririm. Bağımlılıkla mücadele konusunda tecrübeliler. Bir de imkanın varsa dinamik terapi ekolüyle çalışan bir terapist ile uzun vadede görüşmeni öneririm. Diğer her şey kumar davranışını çözmeye yönelik, fakat terapi davranışın sebebini çözmeye odaklanır. Hepimizin kötü günleri oldu, eminim sen de birçok kez sabahı olmayacak sandığın geceler yaşamışsındir, biliyorsun ki hepsi geçiyor. Seni seven insanların güvenlerini kazanmaya çalış, çabaladığını onlara göster. Zaten yanında olacaklardır. Para ile iliskini kesmediğin sürece tekrar etmesi muhtemel. İlk başta sürdürülemez bir fikir gibi gelse de emin ol kısa sürede kafanın çok daha rahat olduğunu göreceksin, odağını hayatına verebileceksin.

2 Beğeni

Dostum bu yazdiklarini gorunce ben de yazayim dedim. Uzunca yazsam cok olur mumkunce kisa tutmaya caliscam. 36 yasindayim uni zamanlari vs ben de idda vs oynuyodum neyse 28 yasinda polis memuru oldum. Krediler k.kartlari babadan alinan paralar vs vs 2023 te slotlara basladim iste battikca battim hic duramadim bu cok fena hastalik. 2025 kasim ayinda dogrudan olmasa da etkisinin buyuk oldugu bu oyunlar yuzunden polislikten ihrac oldum kiz arkadasimla yasadigim olay vs uzun hikaye. Simdi mahkemeyle geri donmeye calisiyorm meslege. Aile bende de kalmadi annem 2019 vefat etmisti. Babam da artik sirt dondu hakli olarak. 1 milyon borc var icralarda. Asgari ucrete kalmali yemekli bi yerde calisiyorum onun da 7 bini icra kesiyor 21 yatiyor odada 2 kisi kaliyorum. Ne hayat yasayabilirdim ne haldeyim okuyan olup ders alir dicemde biz bu hastalikta ne dersler gorduk ama kurtulamadik. Ben de icimi dokeyim dedim.

1 Beğeni

Badi 2017 girişliyim. Yaşım 38. Herkes bu yollardan geçiyor bir şekilde. Kul olanın başına herşey geliyor istisnasız. Yazan çizen herkese sesleniyorum borç harçtan kimse canına kıymasın. Borç bir şekilde biter. Öncelikle avukatın nasıl bilmiyorum polismevzuat var. Meslekten mi ihraç oldun Dmk’dan mı. Meslekten ihracın çoğunu geri çeviriyorlar bi araştır bul mutlaka faydaları olur. Eşimin amcası geçen hafta tefecilere borçlanmış oda kumar değil ama ne olduğunu kimse bilmiyor. Yani bir şekilde birileri birşey yaşıyor Allah yardımcın olsun inşallah güzel haberler almak nasip olur

2 Beğeni

Ben kendi çapımda kaç kere bırakmaya çalıştım para ile ilişkimi kestim tüm bankaları kapattım geçen yıl 6 ay boyunca sadece tuşlu telefon kullandım ama bir şekilde yine başladım bi şekilde para geçince insanın elinde yine oynuyor örnek veriyorum FB Eyüp maçı var fener 3 atar banko görünüyor diyorum fener 3 atar 1k basayım 1500 alayım zaten banko basıyorum alıyorum ama işte insan kendini kontrol edemiyor bir şekilde yine tüm parayı kaybediyor ve nasıl olduğunu bile anlayamıyor böyle nasıl olcak hiç bilmiyorum

1 Beğeni

benim yaşım hepinizden küçük 19 yaşındayım ilk bu İdda ile tanıştığımda 15 yaşındaydım annemin papara hesabını almıştım kullanmak için ama haberleri yok hiç birşeyden neyse ben internet üzerinden oyundan sadece 1 ayda 67 bin TL para kazanarak 67BİN TL iddaya para atmışım ozamanda TOFAŞlar 50 60 bin lira işte öyle söyleyeyim size evkurdan borca girerek çok iyi bir sistem kurmuştum Türkcell pasaj falan full + full yani borçlarım 6 7 ay oldu eve icra gelecekti gittim sattım ederi 150k 50 K ya acilen sattım ve hepsini geri bj de kaybettim bi 80 K oldu kasa bi 5k sürekli indi çıktı 1 hafta boyunca şuan rap müzik ile uğraşıyorum tek tek hedefim amacın bu kendinize gerçekten hedef bulabilirseniz bırakamasanızda en azından aç gezmiyorsunuz abilerim kardeşlerim oynatan kazanır iyi günler :slight_smile:

Kendini Suçlama Hocam Biz Bağımlı Değiliz Genelde Tiksinirek Oynuyoruz Yeterli Paramız Olsa Kumara Düşkünlüğümüz Azalır Tabi Birazda İradeni Tekrar Kazanman Lazım Akranız Beterin Beteride Var Yani İstinafta Ağır Ceza Dosyam İnfaz Hesabı Bekliyor 60-80 Sene Ömrümüzden 3-5 Seneside Böyle Akıcakmış Demekki Bir Kaç Yıl Sonra Tekrar Aynı Konumda Aynı Alışkanlıklarla Olucağını Sanmıyorum Kendini Sınırla Enazından Reis

2 Beğeni

Evin kira parasını yedim zamanında iki ucu boklu değnek

1 Beğeni

Sifan bu zattadir hemde fazlasıyla inanmak isteyenler için geçerlidir. Sadece bu zata ulaş EALLEAH sana yardım edecektir

Allah’tan yardım iste ve muhakkak bir zikir meclisibde bulun başka çaresi yok. Vesile şart. Allah’ın vesileye ihtiyacı yok. Ama vesile yani dünyada sebep perdesinde iş yapior. O yüzden bir tane sağlam hak yolunda bir meclis içinde bulun halleri sirayet eder ve yardim.iste Allah’ın kalbimden şok ben baş edemiyorum de kesin kurtarır.

1 Beğeni

Kardeşim adam menzile yönlendirmiş veya en azından akklina bu gelmis. Küfürlü konuşmaninn bı anlamı yok. Doğrudur veya değildir .kimseyi ilgilendirmez . Sen sevmiyor olabilirsin martı tag destek

Belki o şifa bulur.

Gayret senden çare Allah’tan kardeşim . Sen niyet et. Doğru yolu bulursunni insallelalh

1 Beğeni

Banada Benziyomuş Lavuk :Dd

Ne menzili kardeşim ya sen önce onların milletten topladıkları paralarla ne yapmıştır ona bakın onları sorun

1 Beğeni

kardes zor ama nefsine uymadan lazım

Ne yap biliyomu Allaha sığın git bi camiye 2 rekat namaz kıl dua et belki burdakiler der sen niye yapmiyon benim yaşım geçti kardeşler ben kaybedeceğimi zaten kaybettim ama 23 yaşındasın sadece tövbe et ne nefsine uy ayetel kursuyu oku Allaha sığın

Başka ne denirki

Guzel kardeşim yaşım 26 senin yaşına kadar hiç kumara düşmemistim o zamanlar 22 yasindaydım okul okuyodum işim vardı bana adeta tapan bir sevgilim vardı ve kiralık da olsa bir evim vardı sevgilime yaşıyordum. Sonra kumar illeti başladı yemin ederim 6 ayda hayatım kaydı… önce kumardan sıkı kazandım işi bile bıraktım peşine 2 haftada aldığımı verdim ( o gün kumarı bıraksam o parayla oturduğum evi alabilirdim ) sonra kız arkadaşım ödedi kirayı 2 ay. 3.ay kızın verdiği kira parasını bile yedim kumarda. Peşine şehir değiştirdik ailemin olduğu şehre döndük okul gitti. Orda da işte tutunamadim çünkü her saniye kaçıp 3 5 bulup kumar atıyodum tuvaletlerde calışmak enayilik gibi geliyordu :slight_smile: ama bir sikim degişmiyordu sabah tüm borclari kapatıp +100kya çıkıyodum akşam kredi kartı kırdırıyordum büfede… okul zaten gitti ev de gitti sonra o bana tapan kız bana acıyarak bakarak gitti :slight_smile: Şimdi ne durumlar dersen ağır bir depresyon son 3 aydır 20 kilo aldım özgüven 0 iş yok bir sikim yok yaş 26 aile evinde babam hesabından para çalmim diye benden telefonunu saklıyor. Kumar delikanlıyı bozar dostum

Parayı bunlara kaptıracağına iddaaya kaptırsın awwq

1 Beğeni

Menzil ne olum sıfata bak camide çocuklara saldıran cinslere benziyor Allah var olum Allah tek ona sığının

2 Beğeni

Bugün gerçekten bir karar aldım tamamen bırakıyorum kumarı 8 sene oldu başlarda öyle çok oynamazdık zevkine oynardım küçğk miktarlarla gitsede çok kafamı takmazdım ama sonradan giderek büyüdü miktarlar ve kümarın bünyeme verdiği hasarda arttı buda hayatıma yansıdı kumar yüzünden aileme arkadaşlarıma yalan söylüyordum sürekli onşarın güvenini kaybettim arkadaşlarımla aram bozuldu hepsi benim hatamdı günlük yaşamım tamamen kumar oldu kafam hep para kazanmakta herşeyi para olarak hesaplamaya başladım ama artık cidden kendimi düzeltmek istiyorum sağlığımıda çok etkiledi geceleri hiç uyumadım intihar etmeyi düşündüm birçok kez bu pislik yüzünden artık herşeyi silicem beni kumara çekebilecek herşeyi hayatıma odaklanıcam emek vererek kazanmaya başlıcam size tavsiyem neresinden dönerseniz kardır bırakın sevdiklerinize odaklanın hakkınızla kazanmaya çalışın en güzel yıllarımızı bunlarla kafa yorarak geçirmeyelim heba etmeyelim her zaman bir umut vardır umarım bu söylediklerim sizinde içinize işler kendinizi sorgularsınız ve bırakırsınız bu illeti